28/02/2018 Δελτίο Τύπου ημερίδας «Ψυχική Υγεία και Τρίτη Ηλικία» στην Ιουλίδα από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της ΕΠΑΨΥ

28/02/2018 Δελτίο Τύπου ημερίδας «Ψυχική Υγεία και Τρίτη Ηλικία» στην Ιουλίδα από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της ΕΠΑΨΥ

H Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας (ΚΜΨΥ) Δυτικών Κυκλάδων της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Κέας πραγματοποίησαν το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου την Ημερίδα με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Τρίτη Ηλικία» στην Ιουλίδα.


Η Ψυχίατρος της ΚΜΨΥ Δ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, Παναγιώτα Πινιώτη, παρουσίασε βασικές αρχές διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας των ανοϊκών συνδρόμων, η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας, Μιχαέλα Παπαγεωργίου, ανέπτυξε το θέμα της μοναξιάς στην τρίτη ηλικία, ενώ η κοινωνιολόγος του «Βοήθεια στο Σπίτι» , Άννα Ποδογύρου, επισήμανε τις ανάγκες και την υποστήριξη της υπηρεσίας  της στα άτομα τρίτης ηλικίας του νησιού. Ο κλινικός ψυχολόγος της ΚΜΨΥ Δ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, Τάσος Νταλαχάνης, παρουσίασε το έργο της ΕΠΑΨΥ στις Δυτικές Κυκλάδες δίνοντας έμφαση στην νήσο Κέα. Τέλος, την οργάνωση σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του νησιού και το συντονισμό της Ημερίδας είχε η ψυχολόγος της ΚΜΨΥ Δ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, Ανθή Κουρτζή.


Στη συζήτηση συμμετείχαν μέσω εκπροσώπων τους η Εκκλησία και ο Δήμος Κέας δηλώνοντας αρωγοί στο σημαντικό αυτό έργο. Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε από την κα. Πινιώτη αξιολόγηση των γνωστικών λειτουργιών όσων ατόμων το επιθυμούσαν.