30/07/2016 Οι δράσεις της Ε.Π.Α.Ψ.Υ για το καλοκαίρι

30/07/2016 Οι δράσεις της Ε.Π.Α.Ψ.Υ για το καλοκαίρι

H Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και o Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς οργάνωσαν το ‪#‎2ndLevadiaHipHopFestival. Σκοπός μας ήταν να δείξουμε ότι η μουσική μπορεί να ενώσει ανθρώπους και αντιλήψεις! Ευχαριστούμε το Δήμο Λεβαδέων για την ευγενική παροχή του Ανοιχτού Θεάτρου Κρύας αλλά και όσους ήταν αρωγοί, ο καθένας με τον τρόπο του σε αυτή τη προσπάθεια (εθελοντές, χορηγοί, χορηγοί επικοινωνίας).


–     Το Κέντρο Ημέρας «Franco Basaglia» της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και ο Δήμος Αμαρουσίου διοργάνωσαν το πρώτο τουρνουά μπάσκετ ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Συμμετείχαν περίπου 120 λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, εκπροσωπώντας 26 φορείς ψυχικής υγείας από όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γιώργος Μητσικώστας. Η νικήτρια ομάδα κέρδισε ένα ταξίδι στην Σαντορίνη, προσφορά του τουριστικού γραφείου Argo Travel!


–     Στο πλαίσιο του 1ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Χώρας προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ “Εκκρεμές”. Μέσα από τα λόγια του πρωταγωνιστή, Στάθη: «Είμαι ο Στάθης … Κάποια στιγμή με συνάντησε η ψυχιατρική νόσος και από τότε άλλαξε η ζωή μου. Βρήκα κλειστές πόρτες, φόβο, αγωνία… Βρέθηκα στο Δαφνί, όπου έζησα 10 χρόνια. 10 χρόνια που όμως τελικά τα θυμάμαι με αγάπη και ηρεμία. Τα τελευταία 5 χρόνια επέστρεψα στη Λαμία ως ένοικος στο οικοτροφείο της ΕΠΑΨΥ Λαμίας και πλέον μένω σε διαμέρισμα στο κέντρο μαζί με τους άλλους συνενοίκους μου. Η ζωή μου πια έχει ηρεμία, τάξη, χρώμα και χαμόγελο. Άνοιξα και το δικό μου κατάστημα, με χειροτεχνίες και είδη δώρων, στο κέντρο της πόλης μας, στην οδό Αμαλίας 7. Το μαγαζάκι μου λέγεται «Εκκρεμές».


–     Συμμετείχαμε στο Fundamental Rights Forum της European Union Agency for Fundamental Rights, μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Μποδοσάκη και την υποστήριξη των EAA Grants


–     Στο πλαίσιο του Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2016 η ΕΠΑΨΥ – EPAPSY σε συνεργασία με την Alzheimer Athens υποστήριξαν τη δράση των Proud Seniors Greece -Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων Ηλικίας 50 και ‘Ανω- με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επαγγελματιών στη δωρεάν εξέταση μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών στα γραφεία που παραχωρούνται από τη Θετική Φωνή (Positive Voice).


–     Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος “GEMMA against Violence: Gender based Empowerment of Migrants through a Multiagency Approach”. Πραγματοποιήθηκαν focus group με ευρεία συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων.


–     Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά σεμινάριο στο Sigmund Freud PrivatUniversität Wien με θέμα “Προοπτικές στην Κοινωνική Ψυχιατρική, καλές πρακτικές από την ΕΠΑΨΥ” από τους Στέλιο Στυλιανίδη, Αλέξη Κροκιδά και Μιχάλη Λάβδα.

–     Κυκλοφόρησε και στα αγγλικά από τις εκδόσεις Springer το βιβλίο για την κοινωνική και κοινοτική ψυχιατρική. Με την επιμέλεια του Καθ. Στέλιου Στυλιανίδη και την συμμετοχή πολλών συναδέλφων από την ΕΠΑΨΥ


–     Κλιμάκιο της ΝΔ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κανένας στο Περιθώριο» επισκέφθηκε το Οικοτροφείο της ΕΠΑΨΥ Λαμίας. Οι συμμετέχοντες στο κλιμάκιο, εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους και στη συγκεκριμένη δομή, προτείνοντας ή ζητώντας προτάσεις για περαιτέρω υποστήριξη. Η διαμόρφωση ενός πλαισίου μακριά από δαιδαλώδεις διαδικασίες ένταξης, η συνεργασία πολιτείας, αυτοδιοίκησης, εθελοντών (την ΕΠΑΨΥ υποστηρίζουν 110 χορηγοί!), αλλά και των θεσμικών οργάνων της ΝΔ, είναι μερικά από τα σημεία που στάθηκαν οι «επισκέπτες» της ΕΠΑΨΥ


–     Καταθέσαμε προτάσεις στα Horizon 2020, EU Health, Ίδρυμα Νιάρχος, Intereg, EU Justice, Περιφέρεια Αττικής σχετικά με την ψυχική υγεία προσφύγων, την αντιμετώπιση της άνοιας, την καταπολέμηση της φτώχιας.


–     Ακόμα: Bazaar από το Κοινοτικό Σπίτι “Η Θέτις” της Ε.Π.Α.Ψ.Υ στις 07-08 Ιουλίου, 1ο Barbecue-Party του Οικοτροφείου Λαμίας και του προστατευμένου διαμερίσματος της Ε.Π.Α.Ψ.Υ, Συμμετοχή του Οικοτροφείου Λαμίας της Ε.Π.Α.Ψ.Υ στην 50η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, Καλοκαιρινή γιορτή του κοινοτικού σπιτιού “Η Θέτις”

 

Για συνεχή ενημέρωση Facebook Twitter ΕΠΑΨΥ EPAPSY και www.me-psyxi.gr

 

Σας ευχόμαστε έναν ξεκούραστο Αύγουστο και

ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο!